Stophetroken.nl Snel en makkelijk stoppen met roken? Het kan m.b.v. hypnose.

Roken is schadelijker voor vrouwen dan voor mannen

Roken is schadelijker voor vrouwen dan voor mannen

Vrouwen die roken hebben een kwart meer kans op hartziekten dan mannelijke rokers. Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek waaruit blijkt dat vooral de lichaamsbouw de oorzaak hiervan is. Aan het onderzoek namen 2.5 miljoen mensen deel en het werd afgenomen door wetenschappers van de universiteit van Minnesota.

Roken is schadelijker voor vrouwen dan voor mannen stophetroken.nl

Hartinfarct

Vrouwen hebben 25% meer kans op hartklachten, die op termijn leiden tot een mogelijk hartinfact. Dit cijfer is verrassend aangezien gemiddeld de vrouwen per dag minder sigaretten roken dan mannen. Dus het feitelijke risico van hen is zelfs nog hoger wanneer ze evenveel roken dan mannen.

Voor vrouwen die al heel lang roken, blijkt het risico nog 2% hoger te zijn. De wetenschappers concluderen: “hoe langer de vrouw rookt, hoe gevaarlijker het voor haar wordt”.

Longkanker

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat voor vrouwen het het risico op longkanker dubbel zo hoog te ligt dan voor mannen. Bijkomend hadden zij ook meer kans op een agressievere vorm van de ziekte te krijgen.

Lichaamsbouw

Het hogere risico is vooral te verklaren door de andere lichaamsbouw. Vrouwen hebben een lager gewicht alsook dunnere bloedvaten waardoor ze meer schadelijke stoffen halen uit sigaretten dan mannen. Ook zouden mannen doorgaans sportiever zijn en meer bewegen, hetgeen een gunstig effect heeft.

Rook je en zou je willen stoppen? Ga naar http://www.stophetroken.nl/contact/ en laat ons je helpen te stoppen.

*http://www.e-sigaret.be/

Tagged , , ,