Stophetroken.nl Snel en makkelijk stoppen met roken? Het kan m.b.v. hypnose.

Roken is erger dan comazuipen

Te veel alcohol drinken blijft een ernstig probleem onder jongeren. Ondanks dat de alcohol consumptie onder de jongeren tussen 12 en 16 jaar sterk is gedaald van 83% naar 46%, is er een toename in het aantal scholieren die aanzienlijk te veel drinkt. Van de jongeren die aangaven regelmatig te drinken, drinkt 72% meer dan 5 glazen per keer. Je zou bijna denken dat dit gedrag vele malen schadelijker is dan roken. Toch is dat niet het geval. De nadelen van roken zijn namelijk velen malen groter dan de gevolgen van alcohol.

Tijdsperspectief

Comazuipen kan zeker schade veroorzaken bij jongeren, omdat de hersenen op 16-jarige leeftijd nog volop in ontwikkeling zijn. Bovendien is een kind dat door drank in coma is, een onverdraaglijk gezicht voor zowel ouders als dokters. Toch is roken tot nu toe schadelijker dan comazuipen. Het is net als asbest: de schade komt na ruim 20 jaar, maar is eveneens onverdraaglijk. Het aantal dodelijke slachtoffers door roken is namelijk vele malen groter dan het aantal dodelijke slachtoffers van drank en drugs bij elkaar opgeteld.

Hoge sterfte

De realiteit is dat de helft van de rokers sterft door de gevolgen van roken. De helft daarvan, dus een kwart van alle rokers, sterft vóór het pensioen door het roken. Dit is een enorm groot aantal, waar voorlopig geen enkele andere verslaving tegenop kan. Het gevaar en de schadelijke gevolgen van roken mogen daarom absoluut niet onderschat worden.*

Rook je en zou je willen stoppen? Ga naar http://www.stophetroken.nl/contact/ en laat ons je helpen te stoppen.

*dokterdokter.nl

Tagged ,