Stophetroken.nl Snel en makkelijk stoppen met roken? Het kan m.b.v. hypnose.

Roken bij kind is mishandeling

Roken in het bijzijn van je kind is kindermishandeling.

Sterker nog; het is net zo erg als je kind zonder toezicht in een hete auto achterlaten, of rijden onder invloed. Dat stelt professor Adam Goldstein in een controversieel opiniestuk.

Goldstein, professor aan de Universiteit van North Carolina School of Medicine, móet zijn zorgen naar eigen zeggen wel uiten. ”Ik heb al te veel kinderen gezien met astmatische klachten en longontstekingen, veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan sigarettenrook.”

‘Geen veilige niveaus’

Zijn opiniestuk is gepubliceerd in het laatste nummer van Annals of Family Medicine. Hij schrijft onder andere: ”Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds weer dat meeroken niet alleen hinderlijk is, maar zelfs dodelijk. Het veroorzaakt meerdere ziekten bij kinderen en resulteert in duizenden vermijdbare ziekenhuisopnames. Veilige niveaus van blootstelling bestaan niet. Als je ondanks álle waarschuwingen je kind toch nog blootstelt aan rook, maak je je schuldig aan kindermishandeling.”

In het stuk vertelt Goldstein over twee ‘rokerskinderen’ die collega’s van hem al ruim tien jaar onder beandeling hebben. De ouders zijn stug door blijven roken. De kinderen, 5 en 7 jaar, bezochten meerdere keren een arts met klachten als oorontsteking, hoesten, bronchitis en astma. Uiteindelijk ontwikkelde het jongste kind zelfs longontsteking.

Goldstein: ”De ouders weigerden te praten over stoppen met roken. Kort daarna werd het jongste kind op de spoedeisende hulp binnengebracht met een nieuwe longontsteking en ernstige astmatische klachten. Ze heeft meerdere dagen aan de beademing gelegen op de intensive care. Van de tien familieleden die zich verzamelden in de wachtkamer, waren er zes zware rokers. We moeten ingrijpen om ditsoort misbruik te voorkomen.”

Rook je en zou je willen stoppen? Ga naar http://www.stophetroken.nl/contact/ en laat ons je helpen te stoppen.

*Telegraaf 19 mrt 2015.

Tagged