Stophetroken.nl Snel en makkelijk stoppen met roken? Het kan m.b.v. hypnose.

Komt er een wettelijk verbod op roken?

Komt er een wettelijk verbod op roken?

Met een wettelijk verbod op roken voor iedereen die vanaf 2016 wordt geboren willen artsen en zorgondernemers Nederland verlossen van tabak.

Eindspel Tabak

Zorgondernemer Loek Winter en oud-topvrouw Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland kozen een spannende naam voor hun burgerinitiatief. Met een wettelijk verbod op het kopen, verkopen en gebruiken van tabak dat voor steeds meer mensen gaat gelden, denken ze Nederland van het kwaad dat nicotine heet te kunnen verlossen.

Komt er een wettelijk verbod op roken? stophetroken.nl

Niet langs de politieke weg, maar door druk van onderaf moet dit worden bereikt, zegt Winter, radioloog van beroep maar vooral bekend als eigenaar van de DC Groep die eerder dit jaar meehielp bij het overeind houden van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

,,We werken aan een zo breed mogelijk draagvlak om uiteindelijk ook het kabinet te overtuigen dat er een wettelijk verbod moet komen”, zegt Winter, die zelf ook lang rookte.

Tabaksvrije generatie

Door te kiezen voor het kweken van een ‘tabaksvrije generatie’ biedt het plan tijd en ruimte voor alle belanghebbenden bij de verkoop van rookwaren om zich in te stellen op een geleidelijke verdwijning van nicotine.

In het bestuur van de stichting Eindspel Tabak zitten ook de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, die vorig jaar een rechtszaak tegen de staat begonnen om de invloed van de tabakslobby terug te dringen. Zij beschuldigen verschillende ministeries ervan voortdurend rekening te houden met het economische belang van tabaksverkoop.

Rook je en zou je willen stoppen? Ga naar http://www.stophetroken.nl/contact/ en laat ons je helpen te stoppen.

*dvhn.nl

Tagged , , ,